Samen met mijn man woon ik in Haarlem. We hebben drie fantastische kinderen. Ik houd van (berg)wandelen, tennissen en zingen en beoefen sinds 2006 chi-kung. Ik ben geboren in Jakarta. Mijn Indische achtergrond biedt me veel rijkdom: een onverwoestbare levenskracht, een flexibele levenshouding en de ervaring van leven in twee culturen met bijhorende worstelingen. Hoe maak ik zichtbaar wie ik ben? Hoe bied ik ruimte aan het verdriet om het niet-gezien zijn? Deze vragen heb ik doorleefd en inmiddels heb ik veel vertrouwen opgebouwd in wie ik ben en wat mijn betekenis is voor mensen om me heen.

In mijn aanpak combineer ik een helder hoofd met een warm hart. Ik werk koersvast, terwijl mensen hun vermogen tot groei en verandering in alle rust kunnen ontdekken. Ik waarborg graag een liefdevolle en veilige werkwijze. Ik ben geaard, kan bouwen op tientallen jaren ervaring én ik werk intuïtief waarbij ik ruimte laat voor subtiele en toch voelbare energie. Ik ben nieuwsgierig en leergierig van aard, dat maakt dat ik me breed geschoold heb.

Mijn opleiding en ervaring

In 1983 studeerde ik af als orthopedagoog, gespecialiseerd in opvoedings- en gezinsproblemen. Na mijn studie heb ik me verder geschoold in cognitieve gedragstherapie en outreachende gezinshulpverlening. Daarna ben ik opgeleid in systemisch werk, met als specialisme de contextuele benaderingswijze. Sinds 2008 verdiep ik mij in de Transactionele Analyse (TA). Ik ben gecertificeerd TA-coach, gecertificeerd Transactioneel Analyst (CTA-psychotherapie) en Provisional Trainer en Supervisor in de Transactionele Analyse (PTSTA-psychotherapie). Ik combineer mijn achtergrond in psychotherapie met inzichten en technieken uit de lichaamsgerichte TA therapie (Embodied Psychotherapy). Sinds 2017 verdiep ik me in helende technieken uit het sjamanisme, een stroming die bij kennismaking meteen vertrouwd voelde.

Van 1983 tot 2011 werkte ik met veel plezier in de jeugdhulpverlening, onder andere als behandelcoördinator en coach. Van 1998 tot 2003 was ik mede-eigenaar van Trainingsbureau Paint en gaf ik vaardigheidstrainingen aan professionele groepsopvoeders, groepen kinderen en jongeren en hun opvoeders. Sinds 2011 heb ik een zelfstandige praktijk als coach, counselor en therapeut, waar ik mijn brede levens- en werkervaring op mijn eigen manier inzet.

Mijn samenwerkingsverbanden en opdrachtgevers

Ik ben verbonden aan Utime , Portugal (https://www.utime.world/ ) en aan het opleidingsinstituut Corael in de Bilt (https://corael.nl/) als TA trainer. Verder verzorg ik trainingen en coaching van professionals, individueel en in teamverband, binnen de jeugdhulpverlening en het welzijnswerk.

Mijn opdrachtgevers zijn Dock- Effect-Sociale wijkteams Haarlem- Care to Change-Kenter -Jeugdteam en GGZ team Zaandam Zuid- Indaad